I was reading this about online poker.

Koncerti Hrvatska

Stiže Gotan Project!

gotan project

Nakon milijuna prodanih primjeraka albuma te 400 koncerata diljem svijeta, Gotan Project vraćaju se u Zagreb s novom turnejom gdje će predstaviti svoj treći studijski album naziva “Tango 3.0″. Koncert će se održati u Dvorani Kornati (Hypo centar).

Novi album Gotan Projecta naziva “Tango 3.0″ predstavlja povratak plesnom podiju na način kakav je i njihov posljednji album “Lunático”. Stvorili su još jednu čudesnu mješavinu tradicionalnog argentinskog tanga sa dubom, jazzom i elektronikom. Jedanaest pjesama sa albuma “Tango 3.0″ istovremeno su zavodljive i propulzivne.

Album Tango 3.0 izašao je točno 10 godina nakon osnivanja Gotan Projecta i ostaje vjeran njihovim temeljnim principima kombiniranja suvremene elektronike s klasičnim tangom. Na albumu gostuju i razni glazbenici, pa tako u pjesmi “Tango Square” možemo čuti zavodljivi zvuk orgulja Dr. Johna ili svileni glas Cristine Vilallonge u pjesmi “Peligro” dok kroz čitanje novele “Rayuela” u istoimenoj pjesmi Gotan odaje počast legendarnom argentinskom autoru Julesu Cortázaru. Čak i Victor Hugo Morales, legendarni nogometni komentator, posuđuje svoj glas u prvoj pjesmi “La Gloria”, hommage-u nogometnom geniju Maradoni i njegovom nezaboravnom pobjedničkom golu protiv Engleske 1986. godine.

Jedna od ključnih stvari albuma je svakako zvuk Bandoneona. Među mnogobrojnim vrstama harmonika na svijetu, Bandoneon se ističe specifičnom bojom i izražajnošću. Iako potiče iz Njemačke, Bandoneon vrlo brzo preuzima glavnu ulogu među instrumentima koji se čuju iz barova i bordela Buenos Airesa.

Gotan Project osnovali su Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph H. Müller 2000. godine kada su izdali debi album “La Revancha Del Tango”, album koji je zvuk Argentine doveo na svjetsku pozornicu. Žive u Parizu, gradu za koji slobodno možemo reći da je drugi dom tanga. Njihova glazba je danas slavna, a sluša se sve od klubova New Yorka preko Europe do plaža Rio De Janeira.

U Zagrebu ćemo okus tanga, odnosno Gotana osjetiti 16. studenog sa početkom u 21 sat.

 

Lily Allen

Na glavnoj pozornici ovogodišnjeg festivala nastupit će britanska pop-rock senzacija Lily Allen, jedna od najzanimljivijih i najtalentiranijih novih zvijezda glazbene scene, poznata po megauspješnim hitovima „Smile”, „LDN”, „Littlest Things”, „Alfie”, „Oh My God” i „The Fear”.

Lily Allen postaje popularna nakon postavljanja prvih demo snimki na internet stranicu MySpace 2005. godine. Pjesme joj nailaze na iznenađujuće veliki interes i pozitivan odjek, što je samo predviđalo njezin vrtoglavi uspjeh. Već 2006. godine osvaja javnost s hitom „Smile” i izdaje prvijenac „Alright, Still” koji se prodaje se u milijunskoj nakladi i osigurava joj zvjezdani status. Sljedeće godine Lily Allen, s čak četiri nominacije, predvodi listu nominiranih za prestižnu nagradu Brit Awards, a 2008. biva nominirana za Grammy Awards.

Rođena je 1985., u Londonu, kao dijete filmske producentice Alison Owen i glumca Keith Allena. Nakon što je promijenila 13 škola, s 15 godina prekida školovanje i okreće se glazbi. 2004. započinje suradnju s producentima Future Cut, a sljedeće godine potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Regal/Parlophone. Njezin uspjeh počinje postavljanjem demo snimki na internet stranicu MySpace, a glazbenu scenu osvaja u ljeto 2006. s debitantskim albumom „Alright, Still” i hit-singlom „Smile”, koji zasjeda na prvo mjesto britanske top ljestvice, a za koji Allenova kasnije dobiva BMI Songwriting Award.

„Alright, Still” ostvaruje zavidan uspjeh od preko 2.5 milijuna prodanih primjeraka, ulazi na američku Billboard Top 20 ljestvicu i osigurava Allenovoj nastup na Glastonburyju 2007. te niz nominacija za prestižne glazbene nagrade – četiri nominacije za Brit Awards(2007.) za najboljeg ženskog izvođača i najboljeg novog izvođača, najbolji album i singl, nominaciju za MTV Video Music Awards (2007.) u kategoriji „najbolji novi izvođač” te nominaciju za Grammy Awards (2008.) u kategoriji „najbolji album alternativne glazbe”.

Novi album „It`s Not Me, It`s You”, izdan u veljači 2009., odmah postaje britanski broj 1, kao i službeni singl „The Fear”. Lily Allen na svom drugom albumu, kao i na prvijencu, potpisuje sve pjesme i ostvaruje uspješnu suradnju s poznatim producentom Gregom Kurstinom te još jednom potvrđuje svoj status kvalitetne i inventivne glazbenice. „It`s Not Me, It`s You” kvalitetom se nastavlja na prethodni album, a dovitljivi, inteligentni tekstovi i odlične melodije osvojili su kritičare i publiku.

 

Tricky

Britanski glazbenik i producent Adrian Thaws, svijetu bolje poznat kao Tricky, još je jedno iznenađenje ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala, a nastupit će uz već poznata imena na Nokia stageu! Tricky je danas sinonim za trip-hop, a svojoj karijeri izdaje ukupno osam albuma te surađuje s mnogim poznatim glazbenim imenima poput Terry Hall, Björk, Alison Moyet i Neneh Cherry.

Tricky surađuje s Massive Attack-om na njihovom hvaljenom albumu prvijencu „Blue Lines“, kao i na njihovom drugom uratku „Protection“. U to vrijeme upoznaje Martinu Topley Bird, s kojom snima svoj prvi singl i ostvaruje buduću uspješnu suradnju.

Samostalnu karijeru Tricky započinje s debitantskim singlom „Aftermath“ i megauspješnim albumom „Maxinquaye“. Trickyjev album prvijenac „Maxinquaye“ kojeg izdaje 1995. godine biva izvrsno prihvaćen i od kritike i publike te zasjeda visoko na britanske top liste i donosi mu međunarodni uspjeh. „Maxinquaye“ New Musical Express proglašava albumom godine, a dobiva i nominaciju za Mercury Prize. Uslijedile su suradnje s mnogim glazbenicima i remiksevi za Björk, Luscious Jackson, Whale i druge. Već sljedeće godine Tricky izdaje album „Nearly God“ na kojem ostvaruje suradnju s glazbenim imenima poput Terry Hall, Björk, Alison Moyet i Neneh Cherry, a poput prethodnog, i ovaj Trickyjev uradak kritičari naveliko hvale.

Sljedeći studijski album, pod nazivom„Pre-Millennium Tension“ izdaje 1996., a uslijedili su „Angels With Dirty Faces“ 1998. i „Juxtapose“ 1999., na kojem se uz Trickyja pojavljuju DJ Muggs i producent Grease. 2001. godine izdaje EP „Mission Accomplished“ te studijski album „BlowBack“ na kojem surađuje s Edom Kowalczykom (Live), Anthonyjem Kiedisom i Johnom Fruscianteom (Red Hot Chili Peppers), Hawkman, te Cyndi Lauper.

„A Ruff Guide“ prva je kompilacija njegovih najboljih hitova, a sadrži 17 pjesama koje su označile Trickyjevu karijeru. Kompilacija je izdana 2002., a osim „Aftermath“ ponudila je hitove poput „Broken Homes“, „Poems“, „Pumpkin“, „Tricky Kid“, „For Real“, „Ponderosa“….

Nakon albuma „Vulnerable“ i „Back to Mine“ iz 2003., Tricky se upečatljivo vraća na scenu 2008. s albumom „Knowle West Boy“.

 

Tuborgove akcije i pogodnosti na T-Mobile INmusicu!

Za ovogodišnje izdanje festivala Tuborg je pripremio posebne pogodnosti za posjetitelje festivala. Tako će se svi koji posjeduju ulaznicu za T-Mobile INmusic moći besplatno koristiti javnim gradskim prijevozom, a osigurana im je i dobra zabava uz posebne akcije u Tuborg Party zonama na mnogobrojnim lokacijama diljem Zagreba. Uz to, Tuborg je za posjetitelje koji kampiraju u festivalskom kampu osigurao 140 besplatnih šatora za dvoje i dobru atmosferu za koju će biti zadužen DJ, kojeg će putem Tuborgovog natječaja „Izreži tortu“ izabrati upravo publika.

Tuborg Party Zone

Tijekom šest dana trajanja kampa i za vrijeme festivala Tuborg Party zone bit će mjesta dobre zabave u gradu, u kojima će za posjetitelje vrijediti posebne akcije. Prilikom preuzimanja narukvica posjetitelji će dobiti kupone koje će potom moći iskoristiti na mnogobrojnim lokacijama u gradu. Tako će u restoranima Mex cantina, Stara Sava, Agava, Stefano, Helas i Fifty fifty uz predočenje kupona, za naručeno jelo dobiti gratis 0,3l točeno ili bocu Tuborga 0,33, a u lokalima Samba, Beach bar, Darma, Žabac, Vega, Maksim, Egoist, Intermezzo, Harmica, Art, Alcatraz, NO sikiriki, Metropoliten i Paladium za dva kupljena Tuborga 0,33 dobiti treći gratis.

Besplatan javni gradski prijevoz

U sklopu akcije „Nemoj piti i voziti!“ Tuborg omogućava da ulaznica za festival vrijedi kao karta za zagrebački javni prijevoz od ponoći 22. lipnja do 4 sata 24. lipnja.

Tuborgov natječaj za DJ-a

Tuborg je pokrenuo natječaj za DJ-a koji će zabavljati ekipu u kampu ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala. Prijave su moguće putem Tuborgove službene web stranice, putem uploadanja SoundCloud miksa, a publika odlučuje o najboljem DJ-u! DJ s najviše „lajkanja“ puštat će u kampu od 21. do 23. lipnja, a sa sobom će moći povesti i dva frenda koje čekaju dvije festivalske ulaznice i besplatan Tuborg šator! Za skratch natjecanje bitove je obezbjedila kompanija Jaywan Inc koja je nominovana za Gremijevu nagradu.

Besplatni Tuborg šatori

Posjetiteljima koji žele kampirati na prostoru festivala, a ne nose vlastiti šator, Tuborg omogućava posebnu pogodnost rezervacije šatora za dvije osobe, i to besplatno! Prvih 140 najbržih kampera koji pošalju rezervaciju osigurat će svoj besplatni šator za dvoje! Uvjet za rezervaciju šatora je posjedovanje festivalske i kamperske ulaznice.